Follow 3L Live-Love-Laugh

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Η τελευταία Καληνύκτα του '12

Πήγα πίσω στην Τελευταία Καληνύκτα του '11 ,να δώ τι έγραψα πέρσυ τέτοια μέρα, να δώ πως ένιωθα, να δώ τι άλλαξε και τί όχι ,τη τήρησα και τι δεν. Τα ίδια συναισθήματα νιώθω και τις ίδιες ευχές θα δώσω.Γιατί ο άνθρωπος δεν αλλάζει, οι καταστάσεις γύρω του αλλάζουν. 
Μια μέρα που σίγουρα σηματοδοτεί πως κάτι τελειώνει και κάτι αρχίζει. Σκέφτεσαι, αναθεωρείς ,βάζεις καινούργιους στόχους, συνεχίζεις και επιμένεις για κάποιους παλιούς.Το '12 ήτανε μια περιέργη χρονιά νομίζω για όλους μας, πολλοί φάγαμε χαστούκια απο την οικονομία που καλώς η κακώς κυριαρχεί τον κόσμο αυτό που ζούμε. Πρέπε όπως αλλάζει η κατάσταση γύρω μας, να μην αλλάξουμε σαν άνθρωποι αλλά να προσαρμοστούμε, να μην τα βάλουμε κάτω γιατί εκεί θα ναι το τέλος, στην σκέψη πως δεν υπάρχει ελπίδα. Όπως όλες οι καταγίδες φέρνουν μαζί τους την καταστροφή,  αλλά ταυτόχρονα ποτίζουν την γή.'Ετσι όπως όλες οι καταιγίδες ,κάποια στιγμή θα πέρασει, και όσο πιο σφοδρή τόσο πιο σύντομη θα είναι. 
Η ζωή τι είναι στην τελική, μικρές όμορφες στιγμές, που εμείς ζωγραφίζουμε, έτσι όπως πέρνουμε μια κόλλα χαρτί και ζωγραφίζουμε το ιδανικό σπίτι, το ιδανικό δέντρο , το ουράνιο τόξο ,τον ήλιο έτσι πρέπει να ζωγραφίζουμε και την ζωή μας. Τον τελικό μας στόχο, την τελική μας εικόνα που θέλουμε να φτάσουμε ,και πώς θα το καταφέρουμε, βήμα βήμα.Στην προσωπική ζωή (αν και ποτέ δεν μπορείς να την σχεδιάσεις) , στα επαγγελματικά, στην φιλία σε όλα. Πιστεύω πολύ στην ένοια της αγάπης και της θετικής ενέργειας, όπως επίσης και της αρνητικής, κυριαρχούν τα πάντα, σε όλους τους τομείς.Η φιλία η σημαντικότερη νίκη πους μπορείς να έχεις ως άνθρωπος.Να καταφέρεις να έχεις ανθρώπους κοντά σου που σε λατρέουν, που πεθαίνεις για αυτούς, που είστε απαραίτητοι ο ένας στον άλλον. Και τους έχεις εκεί με την "αξία σου" και αυτοί εσένα, που γελάτε και κλαίτε με την ίδια ένταση  και ευκολία. Η οικογένεια, ότι πιο λυτρωτικό ,οι δικοί σου άνθρωποι κοντά σου να τους προσέχεις και να τους δείχνεις το Σ 'αγαπώ και το Συγνώμη.  Να ορίζεις την υγεία σου και να προστατεύεις τον εαυτό σου , το πολυτιμότερο διαμάντι και αρχή και τέλος όλων είναι. Να έχεις πίστη στο κάθετι που κάνεις, να τα δίνεις όλα, με στόχους και όνειρα χωρίς αυτά ο άνθρωπος δεν ζεί.Αν δεν προσδοκέι κάτι στο μέλλον δεν μπορεί να ζήσει το παρόν ,πρέπει όμως να βρείς την χρυσή τομή σε αυτά τα δύο γιατί είναι ο πιο δύσκολος συνδυασμός. Να μπορείς να παραδοθείς στην αγάπη ,αυτό σημαίνει να απαρνείσαι την άνεση και την ικανότητα να παίρνεις αποφάσεις.Να μπορείς να αγαπάς την ουσιαστική έννοια της λέξης.Αυτή την ανιδιοτέλεια.Πρόσεξε όμως μην γίνεις θύμα , γιατί ο θήτης θα σε εκμεταλλευτεί μέχρι τα άκρα. Θα σου δείνει αγάπη χωρίς την ουσιαστική ουσία της, για να πάρει αυτός την ουσιαστική ουσία της απο σένα που μπορείς και έχεις το θάρρος να την δώσεις.'Οταν το καταλάβεις αυτό φύγε σιωπηλά. Μερικές φορές είναι ο πιο μεγάλος θόρυβος. Ότι σε πλήγωσε να το αφήσεις πίσω, ξέρω ποσο δύσκολο είναι αλλα μην βάλεις κανένα πάνω απο την ηρεμία της καρδούλας σου.Μην την κάνεις να πονάει,τουλάχιστον όχι συνέχεις ,κάντο με διαλείμματα.(τα λέω μπας και τα ακούσω και η ίδια) !!
Δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα να μας στερήσει το όνειρο ,την ελπίδα το πάθος.Για ότι κάνουμε στην ζωή μας.Όλα θα φτιάξουν,  είναι δύσκολα πολύ, αλλά ποτέ και τίποτα δεν είναι μονόπλευρο, θα βρεθούν λύσεις ,θα προχωρήσουμε μπροστά, φτάνει να μην το βάζουμε κάτω. Το πιστεύω, θέλω να το πιστεύω , το προσπαθώ, το παλέυω. Θα τηρώ τους κανόνες της ζωής α πιστεύω και θα προσεύχομαι στον Θεό γιατί ήρθα εδώ για να το ζήσω και ΘΑ ΤΟ ΖΗΣΩ.
Χρόνια πολλά , Ευτυχισμένο το 2013 εύχομαι σε όλους να το ζήσουν όπως ακριβώς θα το ονειρευτούν αυτό το πρώτο βράδυ ,γνωστό και ως ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ. http://www.youtube.com/watch?v=DeumyOzKqgI 





                                        Μια τεράστια αγκαλιά και ένα γλυκό φιλί 
                                         απο μένα.                
                                                                 Μαρίνα 31-12-12 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...