Follow 3L Live-Love-Laugh

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

KONY 2012 Must see video


Αποτελεί για αρκετά χρόνια τον υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενο από το διεθνές δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και μέχρι σήμερα παραμένει ασύλληπτος. Έχει καταφέρει να διχάσει τη διεθνή κοινή γνώμη με τη δράση του, το βίντεο στο Youtube, "KONY 2012", που αφορά στην δράση του,  έχει περισσότερα από 73 εκατ. views.
Ο Joseph Kony κατηγορείται για περισσότερες από 45.000 απαγωγές παιδιών και σωρεία δολοφονικών επιθέσεων. Ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του ως τον «εκλεκτό» του Θεού και έχει δημιουργήσει εδώ και δεκαετίες τον δικό του στρατό. Οι επικριτές του Kony ανά τον κόσμο αριθμούν εκατομμύρια με κυριότερο τον Αμερικανό ακτιβιστή Jason Russel, ο οποίος ίδρυσε ανθρωπιστική οργάνωση για την σύλληψη του διαβόητου κακοποιού και ανέβασε στο διαδίκτυο βίντεο για την ευαισθητοποίηση της δυτικής κοινής γνώμης. Ταυτόχρονα όμως όλο και περισσότερο πληθαίνουν οι φωνές που κάνουν λόγο για εξυπηρέτηση σκοτεινών συμφερόντων από την πλευρά της οργάνωσης και για απόβαση των αμερικανικών δυνάμεων σε περιοχές που δεν έχουν καμία δικαιοδοσία με πρόφαση την σωτηρία των αμάχων από τον Joseph Kony.

Stop Kony 

Ο Jason Russel, σκηνοθέτης και ακτιβιστής της οργάνωσης «Invisible Children» είναι ο αφηγητής του 30λεπτου βίντεοπου έχει ξεσηκώσει τα κοινωνικά δίκτυα. Στο βίντεο αυτό τα θύματα του Joseph Kony μιλούν για τη δράση και τα έργα του καλώντας τον δυτικό κόσμο να δραστηριοποιηθεί για τη σύλληψη του. Υποστηρίζει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες, μπορούν να εκπαιδεύσουν τις τοπικές αρχές ώστε να χρησιμοποιήσουν τακτικές και τεχνολογία που θα οδηγήσουν στην σύλληψη του Joseph Kony, ο οποίος, από το 2005 που αποτελεί τον νούμερο ένα καταζητούμενο διεθνώς για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, παραμένει ασύλληπτος μέχρι και σήμερα.


Πηγή :Πρώτο Θέμα

ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΤΟ .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...