Follow 3L Live-Love-Laugh

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Η τελευταία Καληνύκτα του ΄11!

Τι είναι τελικά η Παραμονή Πρωτοχρονίας που ξημερώνει , που βραδυάζει και έπειτα έρχεται η Πρωτοχρονιά ; Mεγάλη αλλαγή ; 'Ολοι λέμε η τελευταία μέρα του 2011 ,ας μπεί μια καινούργια χρονιά ,γεμάτη μόνο όμορφα πράγματα ,αφήνουμε πίσω ότι άσχημο.Αλλάζει κάτι μέσα σε μία μέρα; Aλλάζει το μέσα σου; Aν είσαι στεναχωρημένος ξαφνικά νιώθεις χαρούμενος,αν απογοητεύτηκες ξαφνικά σου φεύγει, αν πονάς ξαφνικά σου περνάει ; ΟΧΙ. Είναι όμως μια έκρηξη αισιοδοξίας που καλό είναι και θα έπρεπε να καταβάλλει όλο σου το είναι, να επαναπροσδιορήσεις τον εαυτό σου, τις προσδοκίες σου , τα όνειρά σου. Να βιώσεις την αγαπή μόνο απο αυτούς που θέλουν να στην δώσουν απλόχερα, να μην "ικετεύεσεις" για αυτήν , να την δώσεις κι' εσύ σε διπλάσιο βαθμό. Να προχωρήσεις και να αφήσεις πίσω σου ότι σε πλήγωσε, να προσέξεις την υγεία σου και να κοιτάξεις να λύσεις αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα , να ηρεμήσεις κοντά σε ανθρώπους που θα κάνουν πλάκα με τον πόνο σου,κάνωντας σε να γελάς, που θα σου πούν σ'αγαπώ με μια ματία τους,χωρίς να χρησιμοποιήσουν λέξεις.Είναι μια ευκαιρία που σου δίνει Αυτός που μας προσέχει απο ψηλά να δείς τι κάνεις λάθος να το διορθώσεις,να κάνεις όνειρα ξανα.Σε πιέζει να το κάνεις.Είναι μια μέρα τον χρόνο,που επιβάλλεται να το κάνεις.
  Καμιά φορά καλό είναι να αφήνουμε κάποιους κύκλους να κλείσουν, αν χρειαστεί να ανοίξουν ξανά θα φανεί στην πορεία. Αλλιώς θα μείνουν για πάντα όμορφοι καλοσχηματισμένοι κύκλοι.Κύκλοι που σχηματίστηκαν γεμάτοι απο εμπειρίες ,συναισθήματα ,γέλιο,κλάμα ,που αποτελούν το είναι σου, την ζωή σου. Μην μετανιώσεις ποτέ γι΄αυτό που έκανες, όπως έχει πεί και ο Paulo Coehlio (Θα σου έλεγα ένας απο τους καινούργιους στόχους της χρονιάς είναι να διαβάσεις ένα βιβλίο του) πρέπει να δοκιμάσεις πολλά κακά κρασιά για να καταλάβεις την αξία ενός πολύ καλού κρασιού. Η ελπίδα και το όνειρο είναι δικαίωμα του κάθενος, είναι αγαθά που αξίζει ο κάθε άνθρωπος ξεχωριστά να μπορεί να τα ζεί ,να τα νιώθει. Αυτά έμειναν με όλες αυτές τις δυσκολίες που ζούμε, όλοι,μέσα μας, έξω μας , παντού. Για μένα αυτή η χρονιά που πέρασε ήτανε πολύ έντονη,και αυτή η λέξη μου αρέσει ,κυρίως όταν είναι χαρακτηρισμός,επίθετο για κάτι δικό μου. Αν και καμιά φορά μπορεί να χωρέσει πολύ αρνητισμό και πολύ πόνο αυτή η λέξη. Αλλα είναι αυτό που λες ρε παιδί μου, ταρακουνήθηκε το είναι μου, κτύπησε η καρδία μου έντονα,  άυριο ξημερώνει μια νέα μέρα, που θα με βρεί ήρεμο,πρέπει να με βρεί ήρεμο, απαίτησε το...απο τον ίδιο σου το εαυτό, το χρειάζεται. Δική μου ταπεινή συμβουλή.
 Αν και πολυφορεμένη και πολυειπωμένη φράση δεν παύει να είναι απόλυτα σωστή  "ότι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό" .Πάντα, υπάρχει μια συνέχεια. Θα κλάψεις ,θα γελάσεις,θα πονέσεις ,θα χαρείς, θα ερωτευτείς, ,θα απογοητεύτείς θα πληγώσεις ,θα πληγωθείς, θα κουραστείς ,θα ανταμειφθείς, θα αδικηθείς, αλλά είσαι εδώ για να το ζήσεις.Και θα το ζήσεις.
Ξεκίνησα για να γράψω λίγες γραμμές αλλά ένιωθα πολλά ,και ήθελα να τα μοιραστώ με αυτόν που απλά αποφάσισε να μπεί στην διαδικασία να διαβάσει αυτό το άρθρο,τις δικές μου σκέψεις.Απλά λόγια, τυπωμένα γραπτά,ίσως λίγο μπερδεμένα, ίσως χωρίς σειρά αλλά θα ήθελα να πιστέυω με νόημα. Λίγο όπως την ψυχολογία μου αυτή την στιγμή δηλαδή. Απο μένα Καληνύκτα, εύχομαι σε σένα που διαβάζεις να έχεις υγεία, να χαμογελάς κάθε πρωί κάνοντας μια σκέψη ή επειδή σου ήρθε στο μυαλό μια ωραία ανάμνηση,ή απλά επειδή άκουσες το αγαπημένο σου τραγούδι,να βάλεις ένα στόχο που δεν έχει σημασία αν θα καταφέρεις φτάνει να τον παλέψεις μέχρι το τέλος, να ερωτευτείς και να σε ερωτευτούν  αν αυτό θέλεις, να  "ελευθερωθείς" απο όπου εσύ θέλεις, να δίνεις πολλή αγάπη στην οικογένεια σου και στους φίλους σου και να είσαι ειλικρινής...πάνω απο όλα με τον εαυτό σου, το σημαντικότερο. Και να θυμάσαι κάτι που μου έχει θυμήσει  ένας σημαντικός δικός μου άνθρωπος, σημασία δεν έχει ποτέ ο προορισμός, αλλά το ταξίδι, Θα τον βρείς τον δρόμο σου ,θα φτάσεις στην Ιθάκη σου, φτάνει να πάρεις την απόφαση γι ΄αυτό το ταξίδι.Καληνύκτα. Καλώς να έρθεις 2012. http://www.youtube.com/watch?v=g3b54iP8ODk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...